Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

23

decembrie 2016

0

COMENTARII

Piața Sudului, la răscruce de șantiere

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

De șantierul unde se încearcă, încă din luna mai 2014, construcția unui pasaj subteran de 356 metri, pe direcția Calea Vãcãrești- strada Nițu Vasile, știm cu toții, ba chiar suntem sastisiți de lucrările care nu se mai sfârșesc, cu toate asigurările date de doamna primar Gabriela Firea. Dumneaei spunea, pe la sfârșitul lunii noiembrie, că ”termenul maximal pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții e martie, anul viitor”, iar noi nu putem face altceva decât să așteptăm să se întâmple minunea.

Carevasăzică, de șantierul pasajului Piața Sudului știam, cei mai masochiști dintre bercenari probabil că s-au obișnuit cu el, numai că, de câteva zile, a apărut încă un șantier, mai mic, tot la Piața Sudului, lângă stația de metrou dinspre șoseaua Olteniței. Câțiva muncitori, câteva utilaje și, bineînțeles, nițică înghesuială. Ce se întâmplă acolo?

Ei bine, țineți minte când vă spuneam săptămâna trecută că Primăria Sectorului 4 vrea să facă două parcări la Piața Sudului?

Parcare P+3 tip park and ride, lângă stația de metrou Piața Sudului (în prezent, parcare pentru microbuze)

Parcare P+3 tip park and ride, lângă stația de metrou Piața Sudului (în prezent, parcare pentru microbuze)

Am întrebat câțiva lucrători care-i treaba și, mă rog, primul a mormăit ceva neinteligibil, dar al doilea mi-a spus că pun cablu optic și încep lucrările la parcarea supraetajată. Apoi a venit al treilea lucrător cu niște foi și s-a uitat câș la mine, așa că am plecat.

M-am repezit la pagina de Facebook a domnului primar Băluță, ca să înțeleg cum stă treaba cu parcarea, când începe, când se termină, chestii din astea, simple. Și iată ce-am aflat, din răspunsurile oferite cetățenilor pe pagina dumnealui de Facebook, subiectul ”modernizarea zonei Piața Sudului”:

  1. Când vor începe lucrările la modernizare/parcări? În primăvară, spune domnul primar. Deja au început, spun muncitorii de la fața locului.

când încep lucrările la parcarea Piața Sudului

 

 2. Cât de tare vor fi incomodați cetățenii de aceste lucrări? Exact atât cât trebuie ca să simtă bucuria modernizării.

captura%cc%86-de-ecran-din-2016-12-23-la-12-10-11

 

  3. Ce se întâmplă cu microbuzele care parchează acum în spațiul din unghiul format de șoseaua Berceni cu șoseaua Olteniței? 

captura%cc%86-de-ecran-din-2016-12-23-la-12-08-29

 

   4. Când se vor încheia lucrările la modernizarea Pieței Sudului? Foarte repede. Prea repede. Straniu de repede. În vreo trei luni, dacă nu luăm în seamă șantierul actual și socotim din primăvară, de când spune domnul primar că se va da startul… Hm. Complicat. 

captura%cc%86-de-ecran-din-2016-12-23-la-12-10-59

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.