Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

21

octombrie 2016

1

COMENTARII

Una caldã, una rece, şi la mijloc, Pasajul Piaţa Sudului

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Sãptãmâna aceasta iar ne-a ţinut Pasajul Piaţa Sudului în suspans. De-nceput a început bine, cu vestea cã străpungerea pe sensul Niţu Vasile – Calea Văcăreşti a fost finalizată urmând ca, până la finalul lunii să fie realizat şi celălalt sens de circulaţie, ceea ce a înclinat balanta înspre stadiul de „pasaj pe trei sferturi gata”.

Apoi, Gabriela Firea, primarul Capitalei, s-a declarat optimistã în ce priveste data la care se va încheia construcţia pasajului. Aflatã în vizitã pe șantierul de la Piata Sudului, doamna Firea a declarat:

„Dacã totul merge conform planurilor, lucrãrile la Pasajul de la Piata Sudului ar putea fi finalizate în nu mai mult de 5 – 6 luni.”

Asa cã am închis ochii, am încleștat dintii și-am strâns pumnii, sperând sã nu fie o pãcãlealã, nu de alta, dar mai e puţin pânã la alegerile parlamentare din decembrie, termenul avansat e îngrijorãtor de apropiat datei de 1 aprilie, și suntem cam obișnuiti cu farsele și giumbuşlucurile electorale.

Vineri dimineaţa a venit însã vestea proastã, cã prea ne bucuram. Constructorii pasajului Piaţa Sudului dau în judecatã Primãria Capitalei, solicitând peste 20 de milioane de lei. De ce? Pentru cã, încã din varã, Primãria a refuzat sã achite o sumã de 12 milioane de lei, pentru care firmele constructoare nu aveau documente justificative, edilul Capitalei solicitând Curţii de Conturi un audit în legătură cu acest contract. Tot atunci, Gabriela Firea le-a cerut constructorilor „să renunţe la sumele care chiar nu pot să fie justificate sub nicio formă şi să înţeleagă situaţia în care se află Primăria”.

Astfel încât, la începutul acestei luni, Asocierea Astaldi – Euroconstruct Trading 98 – RCV Global Group, a acţionat în instanţă Primăria Bucureşti, cerând plata sumei de 20,93 milioane de lei.(economica.net)

Asa cã veţi înţelege de ce, dupã toate veştile despre pasaj pe care le-am aflat sãptãmâna asta, nu mã pot gândi decât la bancul urmãtor:

Doctorul cãtre pacient:
– Am o veste bunã şi una rea, pe care o vreţi prima?
– Pe cea bunã.
– Mai aveţi de trãit 72 de ore!
– Cuuum? Si vestea rea care mai e?
– Vã caut de ieri sã vã spun asta!

Sursa foto: peundemerg.ro

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. Diana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.