Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

31

august 2023

1

COMENTARII

Am două vești bune pentru iubitorii Istoriei Bucureștiului și…

Scris de , in categoriaActualitate, Clubul de lectura, Jurnal de Berceni, Povești din cartier Berceni, Povești din vremuri vechi

Berceni
Du povestea mai departe...

…parcă mă văd din nou „pierzând” ore în șir căutând comori despre Berceni pe Digibuc.

Asta pentru că da, site-ul funcționează din nou, prieteni, iar acum pare să meargă ca uns. Asta e prima veste bună.

A doua, tocmai am văzut într-un comunicat al Muzeului Municipiului București că a fost lansat un nou proiect digital inedit, dedicat istoriei crucilor de piatră din oraș. Știu că pare puțin ciudat, dar nu vă grăbiți, pentru că nici nu vă imaginați ce povești minunate ascund aceste monumente pe lângă care trecem de cele mai multe ori fără a ne oferi răgazul de a descoperi măcar mesajele săpate în piatră.

Despre digibuc.ro nu am prea multe noutăți să vă spun, în afară de faptul că funcționează (bine, de această dată). Dacă ați răsfoit în trecut biclioteca digitală a Bucureștiului, știți deja cum arată și cum să vă descurcați ca să găsiți ce vă interesează, așa că nu voi zăbovi aici.

Despre noul proiect, „Mesaje săpate în piatră – digitizarea crucilor din piatră din București”, pe care îl puteți găsi la crucidinpiatra.ro, o să las comunicatul de presă al MMB să vă lămurească ce și cum, nu înainte de a spune din capul locului că avem aici și poveștile a doua cruci din Berceni. Despre Crucea pandurilor lui Vladimirescu am scris și eu pe Bercenidepoveste acum peste 6 ani La fel și despre Crucea oltenilor de la Biserica Mărţisor, într-un text chiar mai vechi. Asta nu înseamnă că nu vă recomand să aruncați o privire pe crucidepiatra.ro, ba din contra, mai ales că textele detaliile pe care le veți găsi aici despre cele două subiecte și nu numai sunt puse cap la cap de specialiști.

COMUNICATUL MUZEULUI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI:

Descoperiţi istoria crucilor din piatră ale Bucureştiului pe noul site dedicat!

O nouă resursă digitală îşi face apariţia în peisajul cultural bucureştean, aducând în prim-planul atenţiei patrimoniul bogat şi încărcat de semnificaţii al oraşului nostru. Crucidinpiatra.ro, un site dedicat crucilor din piatră din Bucureşti, îşi deschide astăzi porţile virtuale pentru pasionaţii de istorie, artă şi cultură.

Site-ul crucidinpiatra.ro este parte a unui proiect iniţiat şi realizat de Muzeul Municipiului Bucureşti, care include rezultatul eforturilor unei echipe dedicate de cercetători, istorici şi iubitori ai patrimoniului cultural al Capitalei. Scopul acestui proiect ambiţios este de a pune în lumină valorile şi poveştile unice ascunse în spatele crucilor din piatră din diferite colţuri ale oraşului. Vizitatorii site-ului vor avea ocazia să exploreze o bogată colecţie de imagini, informaţii istorice şi detalii arhitecturale, toate reunite într-o experienţă virtuală captivantă.

Printre caracteristicile cheie ale site-ului se numără:
– Galerie de imagini bogată, care surprinde varietatea de designuri şi simboluri întâlnite pe crucile din piatră din Bucureşti;
– Informaţii detaliate despre cruci, inclusiv istoria lor, semnificaţii culturale şi contextul arhitectural al fiecăreia;
– Hărţi interactive ce indică localizările crucilor din piatră aflate în diferite zone ale oraşului;
– Posibilitatea de a contribui la proiect prin împărtăşirea de informaţii, poveşti de familie sau imagini.

Echipa din spatele crucidinpiatra.ro invită comunitatea locală şi pe toţi cei interesaţi să exploreze această platformă interactivă, să înveţe despre moştenirea culturală a Bucureştiului şi să contribuie la documentarea şi conservarea acesteia.

Pentru mai multe informaţii şi pentru a explora site-ul, vizitaţi crucidinpiatra.ro!

*** Crucidinpiatra.ro este o platformă online dedicată crucilor din piatră din Bucureşti. Scopul site-ului este de a documenta, păstra şi aduce în atenţia publicului patrimoniul cultural şi istoric al oraşului prin intermediul crucilor din piatră şi a poveştilor lor unice.

Crucidinpiatra.ro este parte a proiectului „Mesaje săpate în piatră – digitizarea crucilor din piatră din Bucureşti”, un proiect al Muzeului Municipiului Bucureşti, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi coordonat de Cezar Petre Buiumaci.

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. Eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.