Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

30

octombrie 2023

1

COMENTARII

VIDEO: Răscrucea blestemată – „Și unde vrei să mergi? La balamuc, la pușcărie sau la cimitir?”

Scris de , in categoriaMănăstirea Văcărești și poveștile ei, Povești din cartier Berceni, Povești din jurul Berceniului, Povești din vremuri vechi

Răscrucea blestemată
Du povestea mai departe...

Dacă tot bate Halloween-ul la poartă, ar trebui s-o spunem p’a dreaptă. Berceniul este cunoscut acum pentru că înainte de a se numi oficial așa și a deveni un cartier de care „ori „îți place, ori te temi” (bau!), lumea care trecea acum muuulți ani prin zonă se pomenea la „Răscrucea blestemată”  dintre Spitalul de nebuni, Cimitirul Bellu și Închisoarea Văcărești. Așa că parcă vizualizez o discuție între oamenii vremii, unul întrebându-l pe altul: „Și unde vrei să ajungi, la balamuc, la pușcărie ori la cimitir?”. Horror, nu?

Știți deja că licența „Răscrucea blestemată” nu îmi aparține, dar mi-am adus aminte de ea după ce am dat din întâmplare pe Youtube peste acest mic documetar animat, sub semnătura lui Sebastian Petre, pe care vă invit să îl vedeți, și să îi dați omului binețe cu ceva like-uri pentru că merită.

Eu atât am avut de spus, așa că vă invit să vă delectați, nu mai mult de vreo 5 minute, cu acest clip inspirat despre Berceni:

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. dobre maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.