Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

5

august 2016

0

COMENTARII

Primãria Capitalei nu vrea sã renunțe la administrarea Amfiteatrului de lângã Orãșelul Copiilor

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

amfiteatrul de lângă Orășelul Copiilor
Du povestea mai departe...

Luna trecutã mã-ntrebam cu naivitate intr-un articol de ce nu se ocupã Primãria Sectorului 4 de Amfiteatrul de lângã Orãșelul Copiilor, cã bietul de el e pãrãsit de când se stie. Niste blocuri i s-au înfipt fix in coaste, treptele i se clatinã ca dintii stricati, stâlpii de iluminare au fost furati, noroc cu graffitti-urile de pe pereti si cu tinerii care-i mai tin de urât, la o bere, o vorba si-un gunoi aruncat conform inspiratiei de moment. Mi se pãrea un spatiu perfect pentru manifestãri culturale, cu Muzeul Memorial „Tudor Arghezi” în apropiere, iar Orãselul Copiilor si Parcul Tineretului la o aruncãturã de bãt.

Apoi am citit în Strategia Culturalã a Municipiului Bucuresti 2016-2026 – conceputã de ArCub pentru candidatura Bucurestiului la titlul de Capitalã Culturalã în 2021 si aprobatã de consilierii municipali la începutul lunii august- cã Amfiteatrul de pe strada Cetinei se aflã pe lista spatiilor abandonate cu potential de reactivare culturala.  Cã s-a gasit loc pentru el pe aceastã listã, e bine. Dar nu-i deloc bine cã Amfiteatrul are un statut juridic cam neserios: face parte dintr-o proprietate privatã, împreunã cu alte 3 ha de teren din vestul constructiei abandonate, si, colac peste pupãzã, este în acelasi timp si domeniu public, conform PUZ Parcul Tineretului.

Si, ca sã fim siguri cã treaba-i complicatã si n-o sã se schimbe nimic (prea curând), iatã cum Primarul Sectorului 4 ne omoarã speranta într-un amfiteatru utilizabil, printr-un rãspuns oferit unui cititor al site-ul domniei sale, cititor la fel de revoltat ca si noi de faptul cã avem spatii urbane cu potential, da’ numai ca sã scriem indignati despre ele.

Amfiteatrul nu se aflã în administrarea Sectorului 4.”, spune domnul Daniel Bãluta.

…ca multe altele, mormãie domnisoara bercenarã cinicã din mine.

Am încercat sã-l preluãm în administrare, însã pânã acum nu am avut parteneri de dialog din partea Primãriei Generale.

Sa stiti cã asa mi s-a întâmplat si mie când eram mai micã, vecina de deasupra avea o pãpusã veche, strâmbã si fãrã un ochi, nu se juca niciodatã cu ea si-am rugat-o frumos sã mi-o dea mie sã mã joc. N-a vrut, mi-a dat în schimb un brânci.

Vom transmite propunerea si actualului primar, doamna Gabriela Firea.

Desigur, doamna Gabriela Firea va tine seama de propunere, cã tot cautã de vreo lunã spatii care sã poatã fi amenajate pentru a gãzdui evenimente culturale sau sociale în afara zonei zero. Bãi, cum se potrivesc toate, nu?

raspuns daniel baluta despre amfiteatru

Eh, ce bine ar fi sã ne tinã la curent domnul primar al Sectorului 4, pe blogul domniei sale, când se vor gasi parteneri de dialog la Primãria Generalã pe subiectul Amfiteatrului, nu de alta, dar suntem (stati sã vãd câti sustin prin Like articolul nostru despre reabilitarea acestui spatiu), ia uite, aproape 1000 de oameni interesati de evolutia discutiilor.

 

Sursa: danielbaluta.ro

 

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.