Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

marți

3

martie 2020

2

COMENTARII

En garde, măi gripă! Sectorul 4 a cumpărat “Nebulizator cu acțiune 3D”

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni, Povești din cartier Berceni

nebulizator
Du povestea mai departe...

Fazere, lasere și doar un pas până la teleportare. Zău că am crezut că citesc o recenzie la un roman SF, dar nu, nu-i asta, e un comunicat de presă de la Primăria Sectorului 4, care spune că a cumpărat niște aparate numite „Nebulizator cu acțiune 3D”. N-ați înțeles nimic, nu? Nu-i bai, nici eu, la început, dar pe urmă m-am mai lămurit. Deci ce vrea primăria cu nebulizatorul ăsta?

M-am ferit cât am putut să scriu vreun rând despre isteria coronavirusului care dă ne dă târcoale (și iama prin rafturile magazinelor). Dar cică nebulizatorul ăsta luptă împotriva gripei de sezon, girpă cu care nu e deloc de glumit.

Acest Nebulizator cu acțiune 3D nu-i un dispozitiv chiar atât de SF precum sună (și nici măcar atât de revoluționar precum vrea să lase primaria impresia în comunicatul de presa). E un aparat cu aerosoli, mai bine spus un dispozitiv medical care ajută la îmbunătățirea respirației. Desigur, există mai multe tehnologii, iar asta pe care a cumpărat-o primăria, cu acțiune 3D, cică ar fi totuși cea mai eficientă la ora actuală pentru dezinfectarea oricărui spațiu public.

Potrivit comunicatului primăriei,

”Sistemele realizează nebulizarea unei soluții pe bază de peroxid de hidrogen (cunoscută sub denumirea de apă oxigenată), în scopul dezinfecției oricărei incinte, cu acțiune micro-aerofloră (dezinfecția aerului din încăperi) și spectru fungicid, bactericid, virucid și sporicid de 3ml/mc. Adică, particulele pulverizate sunt atât de mici încât pot intra în orice fantă, orificiu și inclusiv tavane sau spații imposibil de atins în alte condiții.”

Echipamentele, mai zice biroul de presă al primăriei, sunt foarte rapide și permit dezinfectarea oricărui spațiu public în aproximativ 60 de minute.

Dispozitivele au fost deja testate în premieră în România, la sfârșitul săptămânii trecute, în trei piețe din Sectorul 4. Ulterior, în caz de necesitate, aparatele vor fi folosite și în școli, grădinițe, spitale și chiar în instituțiile publice aflate în subordinea Primăriei Sectorului 4.

”Cel mai important lucru de știu este faptul că aceste sisteme au un impact minim asupra mediului și nu există niciun risc pentru oameni.”

Du povestea mai departe...

Comentarii

  1. Popescu M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.