Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

luni

26

august 2019

0

COMENTARII

De ce există ”plantațiile” de bolarzi prin sectorul 4? Misterul a fost dezlegat

Scris de , in categoriaPovești din cartier Berceni, Povești din jurul Berceniului

bolarzi
Du povestea mai departe...

Hai că nu sunt eu singura care s-a întrebat oare ce tot vrea primăria de sector cu ”plantațiile” alea de borduri pe verticală. Li se zice bolarzi, fie că-s mai rotofei așa, fie că-s pătrățoși.

Și, pe bună dreptate, n-aveam cum să nu ne întrebăm toți inclusiv de ce a ales primăria să-i pună în număr atât de mare și înghesuiți, cam peste tot pe unde vezi buză de trotuar. După vreo doi ani de mister și sute de ”meme”-uri și bășcălii pe net, tot primăria s-a gândit să nu ne mai lase să cârcotim și să lumineze spațiul virtual cu o explicație. Ba, chiar una destul de logică, zic eu.

Da’ bine dom’ primar, nu puteai să ne zici din timp despre ce e vorba? Că uite, acum mă rușinez că nu m-am gândit și eu la ce s-au gândit specialiștii primăriei. Deci, să vă spun eu de ce avem peste tot și pe toate drumurile obeliscurile alea din beton sau calcar, sau din ce-or fi. Cu alte cuvinte, o să devin un pic avocatul diavolului.

Zice primarul Băluță că bolarzii nu-s puși la mișto, așa cum răcnea internetul și ”haterii”, ci sunt (im)plantați cu scopul precis de a feri pietonii de șoferii iadului care scapă bolizii de sub control și se înfig direct pe trotuare.  Iată:

De ce montăm bolarzi la marginea trotuarului? O întrebare pe care am auzit-o des din partea dumneavoastră. Pentru că siguranța pietonilor, a familiilor noastre este cea mai IMPORTANTĂ. 

Montarea bolarzilor poate preveni o tragedie în cazul unor accidente rutiere, ne poate salva VIAȚA. 

Zilele trecute au avut loc mai multe accidente rutiere, iar în urma impactului, mașinile au ajuns direct pe trotuar. Doar un miracol a făcut ca niciun pieton să nu treacă în acel moment prin zonă. Trebuie să înțelegem că trotuarele sunt pentru oameni. ” (citat dintr-o postare pe Facebook a primarului Băluță)

Eu zic că explicația asta ține, doar că nici dacă mă picați cu ceară nu înțeleg de ce ea a venit la vreo doi ani de când lumea a început să țipe că se împiedică (pietonii, zic) de noile stalagmite.

Și parcă-s și prea multe! Sau mi se pare mie?

Foto: Facebook – Daniel Baluta

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.