Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

vineri

20

octombrie 2017

0

COMENTARII

Ce proiecte comunitare din Berceni vor fi implementate până la sfârșitul anului

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Programul de microgranturi pentru proiectele comunitare ediția 2017 a ales nouă finaliste, patru dintre aceste proiecte vizând dezvoltarea vieții creative din cartierele Berceni, Apărătorii Patriei și Timpuri Noi, prin diverse programe și activități menite să reducă barierele și birocrația și să stimuleze participarea civică.

(peri)Feeric astro-gastro

 

arcub.ro

Proiectul (peri)Feeric astro-gastro organizează în Parcul Natural Văcărești un eveniment comunitar menit să deschidă noi perspective citadine de petrecere și relaxare cultural-educative într-o rezervație naturală în mijlocul orașului, un spațiu unic în peisajul urban.

Adresat atât locuitorilor din cartierele învecinate cu aria protejată, cât și celor din alte zone ale orașului, interesați de conceptul de gătit împreună, (peri)Feeric astro-gastro aduce un element inedit acestui gen de întâlniri comunitare. Nefiind afectat de poluarea luminoasă din cartierele Bucureștiului, Parcul Natural Văcărești este cel mai potrivit loc pentru observații astronomice. Proiectul promovează astfel gastronomia și observațiile astronomice ca activități de socializare, educative și de promovare a coeziunii sociale.

 

Dâmbovița în Timpuri Noi

 

Proiectul Dâmbovița în Timpuri Noi s-a născut ca o urmare firească a celui din 2016, Timpuri Noi — oameni și povești.

Urmând modelul din alte orașe din România și din afară, proiectul coagulează comunitatea în jurul râului care traversează cartierul Timpuri Noi prin activități culturale care pot duce în timp la dezvoltarea zonei și la creșterea nivelului de educație culturală și socială a populației din zonă.

În cadrul proiectului sunt organizate o serie de activități diverse pentru categorii variate de vârstă și interese: ateliere de arhitectură și creație în lemn, tururi culturale pentru familii cu copii, proiecții de filme de scurtmetraj despre Dâmbovița și despre exemple de amenajare a unor râuri ce traversează orașe, urmate de discuții, spectacole de teatru comunitar despre problemele tinerilor din cartier și crearea unui blog despre râul Dâmbovița.

 

Activarea istoriei — Mănăstirea Văcărești

 

Un proiect comunitar adresat locuitorilor din cartierul Berceni, acesta își propune să contribuie la conștientizarea istoriei și patrimoniului Mănăstirii Văcărești, cel mai amplu ansamblu monastic din sud estul Europei în secolul VIII.

Activitățile cultural-educative și artistice incluse în proiect includ o serie de întruniri tematice cu comunitatea, intitulată Zilele Mănăstirii Văcărești, cu prezentări susținute de specialiști și istorii personale povestite de persoane în etate despre dubla ipostază de mănăstire și penitenciar a edificiului. Arhiva de istorii orale pe tema Mănăstirii Văcărești va fi disponibilă online, pe blogul Istorii din cartier.

 

Culorile muzicii

 

Proiectul Culorile muzicii aduce în atenția locuitorilor sectorului 4 nevoia de a descoperi și valorifica potențialul creativ al copiilor din cartierul Berceni, de a conștientiza valoarea fiecărei persoane în cadrul comunității, indiferent de deficiențe.

Elevii școlilor din zona Apărătorii Patriei și copiii de la școala Gimnazială Specială pentru Deficienți cu Vedere din București colaborează împreună pentru construirea unui spectacol-concurs. Culorile muzicii încurajează raportarea la calitățile celor din jur, nu la deficiențe și promovează artele ca pe o formă de incluziune socială. Spectacolul muzical va fi însoțit de o expoziție de desene tactile dedicată în mod special copiilor nevăzători și un concurs de prăjituri cu tematică muzicală.

 

Programul de microgranturi pentru proiectele comunitare este inițiat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și implementat în parteneriat cu Fundația Comunitară București.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.