Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

joi

1

septembrie 2022

0

COMENTARII

Am trăit s-o văd și p’asta: Parcul Carol va fi reabilitat, iar știrea e pe bune

Scris de , in categoriaActualitate, Povești din jurul Berceniului

Parcul Carol
Du povestea mai departe...

Asta le întrece pe toate… nu doar Fântâna Cantacuzino va fi reabilitată, ci tot Parcul Carol! Așa se promite într-o hotărâre a Municipalității adoptată, ieri, de Consiliul General.

Dacă vă aduceți aminte, acum vreo două săptămâni, vă anunțam că entuziasm că Fântâna Cantacuzino din Parcul Carol va primi o binemeritată față nouă, adică va fi restaurată, iar lucrarea va însemna o investiție de 1,9 milioane de lei. Se pare însă că mai am o veste bună.

Nu doar Fântâna Cantacuzino va fi reabilitată, ci tot parcul Carol! Așa se spune în hotărârea aprobată, ieri, în Consiliul General al Capitalei:

„Intervenţiile şi folosinţa Parcului Carol I vor trebui corelate cu statutul de monument istoric al imobilului şi evoluţia sa compoziţională, în integralitatea tuturor elementelor care îl alcătuiesc, principale şi auxiliare. Cu alte cuvinte, toate obiectivele şi obiectele aflate în cadrul acestui ansamblu sunt sub incidenţa de protecţie dată de Legea 422/2001 şi trebuie tratate cu atenţie pentru a aduce un aport echilibrat în cadrul parcului”.

Documentaţia de avizare a lucrărilor de reabilitare peisagistică prevede o investiţie totală de 47.627.248 lei, TVA inclus.

Durata de realizare este estimată la 36 de luni.

Potrivit referatului de aprobare, parcul cu o suprafaţă totală de 293.702 metri pătraţi este înscris în Lista Monumentelor Istorice 2015 Bucureşti, iar terenul este administrat de ALPAB.

Haideți să vedem dacă de data asta promisiunile capătă formă concretă, pentru că, țin să vă amintesc, și prin 2018 ni se spunea că Parcul Carol va deveni ”un pol cultural al Bucureștiului”, dar între timp s-a cam ales praful de el.

Du povestea mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.