Berceni de Poveste

Povesti din Berceni

miercuri

19

aprilie 2017

1

COMENTARII

Se transformă Sectorul 4 în groapa de gunoi Valea Plângerii?

Scris de , in categoriaJurnal de Berceni

Du povestea mai departe...

Și… cu gunoiul cum mai stați? Stați bine, aveți destul? Dar tomberoane, tomberoane aveți? Nu? Hm. Ziceți că au apărut deja niște șobolani prin grămezile de resturi împuțite? Cam câți? Șase, șapte? Zeci?  Hm. Și cum, nu a ridicat nimeni gunoiul pe strada voastră?

Hm.

Înseamnă că locuiți în sectorul 4, știți, acolo se întâmplă deocamdată niște, cum le spunea în pliantul acela de la primărie… niște disfuncționalități în ce privește colectarea deșeurilor.

Mda. Pentru că…, ei, ce să se întâmple, REBU avea un contract cu Primăria Sectorului 4 care, în absența unei notificări cu șase luni în prealabil, urma să se prelungească pe 10 ani. Primarul și-a amintit să notifice la timp REBU în legătură cu rezilierea contractului dar „din motive birocratice” nu a organizat și o licitație pentru atribuirea salubrizării unei noi firme. REBU și-a luat jucăriile, adică pubelele, și din 10 aprilie a plecat pa-pa, lăsându-l pe primar să se descurce.

Așa că domnul Băluță s-a pus, cică, pe treabă și a început să dea asigurări în stânga și-n dreapta că se ocupă ADP-ul de gunoiul nostru, și noi nu trebuie decât să plătim individual de-acum încolo, la Taxe și Impozite (sau online, ghiseul.ro) tăxuța de gunoi, 5,03 lei/lună. Numai că ADP-ul nu se prea descurcă momentan, că nu-s pubele, nu-s nici oameni, carevasăzică ne cam umplem de resturi, mirosuri și coji de ouă, ca după Paști. Între timp, REBU a făcut disponibilizări masive, primarul a primit amenințări cu moartea, în sectorul 4 s-a instituit starea de alertă iar Primăria de sector a dat în judecată REBU.

Și noi? Păi, noi, nostalgici din fire, ne consolăm printre mormanele de gunoi neridicat că măcar acum sectorul 4 seamănă cu Valea Plângerii, știți, groapa de gunoi din perioada interbelică pe care s-a amenajat Parcul Tineretului (dacă nu știți povestea Văii Plângerii, citiți aici). Măcar nu au apărut turmele de porci care să mișune prin mizerie. Încă.

 

salubrizare sectorul 4

 

 

Du povestea mai departe...

1 Comentariu

  1. M Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.